Wpływ kolejności spożycia składników odżywczych na poposiłkowe wartości glukozy i insuliny u osób chorych na cukrzycę typu 2

16.09.2016
Paulina Augustyn – mgr dietetyki klinicznej
Dietclinic, Szczawno Zdrój

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zaćma i jaskra
  • Cukrzyca typu 1
  • Dieta w osteoporozie
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Cukrzyce wtórne
  • Stopa cukrzycowa
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Dieta w niedoczynności tarczycy

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.