Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

Diabetologia. Problemy w leczeniu cukrzycy – cz. 15. Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

22.01.2016
dr n. med. Elektra Szymańska-Garbacz, dr hab. n. med. Leszek Czupryniak prof. UM w Łodzi
Klinika Chorób Wewnętrznych i Diabetologii, Uniwersytet Medyczny w Łodzi

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Dieta w osteoporozie
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Cukrzyca MODY
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.