Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

Diabetologia. Problemy w leczeniu cukrzycy – cz. 15. Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

22.01.2016
dr n. med. Elektra Szymańska-Garbacz, dr hab. n. med. Leszek Czupryniak prof. UM w Łodzi
Klinika Chorób Wewnętrznych i Diabetologii, Uniwersytet Medyczny w Łodzi

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.