Wpływ kolejności spożycia składników odżywczych na poposiłkowe wartości glukozy i insuliny u osób chorych na cukrzycę typu 2

16.09.2016
Paulina Augustyn – mgr dietetyki klinicznej
Dietclinic, Szczawno Zdrój

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Cukrzycowa choroba nerek (CChN; dawniej nefropatia cukrzycowa)
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Utrwalona cukrzyca noworodkowa
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.