Spożycie błonnika pokarmowego, produktów pełnoziarnistych i produktów o niskim indeksie glikemicznym a ryzyko zgonu, cukrzycy, raka jelita grubego i chorób sercowo-naczyniowych – przeglądy systematyczne

18.07.2019
Omówienie artykułu: Carbohydrate quality and human health: a series of systematic reviews and meta-analyses
A. Reynolds i wsp.
The Lancet, 2019; 393: 434–445

Wybrane treści dla pacjenta
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Kwasica mleczanowa
  • Zaćma i jaskra
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Neuropatia cukrzycowa
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Cukrzyca typu 2
  • Cukrzyca u dzieci
  • Utrwalona cukrzyca noworodkowa
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.