Czy jedzenie owoców zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę?

Spożycie owoców a ryzyko cukrzycy typu 2 w długoterminowych badaniach kohortowych

18.11.2013
Omówienie artykułu: Fruit consumption and risk of type 2 diabetes: results from three prospective longitudinal cohort studies
I. Muraki i wsp.
BMJ, 2013; 347: f500 136

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Cukrzyca MODY
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.