Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

Diabetologia. Problemy w leczeniu cukrzycy – cz. 15. Czy owoce to w diabetologii „zakazany owoc”?

22.01.2016
dr n. med. Elektra Szymańska-Garbacz, dr hab. n. med. Leszek Czupryniak prof. UM w Łodzi
Klinika Chorób Wewnętrznych i Diabetologii, Uniwersytet Medyczny w Łodzi

Wybrane treści dla pacjenta
  • Cukrzyca typu 1
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Cukrzyca MODY
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Leczenie cukrzycy typu 1
  • Dieta cukrzycowa
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.